inapoi inapoi

AMENOREE

N. Simona, 19 ani, Ploieşti. La vârsta de 14 ani i s-a oprit ciclul (amenoree). I s-au recomandat anticoncepţionale. A aflat însă că asemenea medicaţie este cancerigenă şi ca atare după 1 an a renunţat la ea. În consecinţă, amenoreea s-a reinstalat. Începuse să-i crească păr pe corp în zone nespecifice pentru aşa ceva (hirsutism).

Analiza iridoscopică efectuată de d-l ing. F.-V.Ene a evidenţiat insuficienţă ovariană avansată, insuficienţă tiroidiană şi hipercorticism cu manifestări de virilism. I-a administrat un tratament bazat pe fito- şi apihormoni. În a 6-a lună de cură i-au revenit menstrele (pentru prima oară după patru ani).

  S. Florica, 46 de ani, Bucureşti. Amenoree la vârsta de 40 de ani . Tratamentul alopat, urmat aproape 1 an, n-a dat rezultate.

În 2007 cerut sprijinul d-lui Fănică-Voinea Ene. Analiza iridoscopică efectuată de d-lui a evidenţiat că afecţiunea a apărut pe fondul unei insuficienţe ovariene avansate. I-a recomandat fitohormoni, ocitocice vegetale şi apihormoni. După numai 2 luni de tratament, ciclul menstrual a revenit la normal. Urmează cure de intreţinere 1 lună pe trimestru.