inapoi inapoi

 

Bocu Gheorghe, 43 de ani, Focşani, jud. Vrancea, a fost diagnosticat în 2001 cu polimiozită. I se atrofiau muşchii, scăzuse mult în greutate, abia se mai putea deplasa şi obosea la cele mai mici eforturi.

După un periplu prin mai multe spitale, unde nici un tratament nu a dat rezultate – inclusiv plasmafereza –, s-a adresat d-lui ing. F.-V. Ene, care i-a recomandat un tratament specific bolilor autoimune. După 2 luni de cură, masa musculară i s-a refăcut aproape complet, iar după încă 2 luni a revenit la normal. Analizele medicale au revenit şi ele la valori normale. Este considerat de medici vindecat definitiv.

În urma acestui caz, apreciat atunci ca incredibil, bolile autuimune fiind considerate maladii incurabile, o comisie de medici – după ce a verificat de-a fir-a păr dosarele medicale ale pacientului, convingându-se că nu este eroare de diagnostic –, s-a prezentat la sediul Fundaţiei „Terapia Naturistă”, pentru a se interesa de tratamentul aplicat. „Tratamentul este total diferit de cel aplicat de dvs., le-a spus d-l Voinea. Voi le daţi imunosupresoare, iar noi imunostimulante”. De atunci (2001) până în prezent (2010), au fost vindecaţi definitiv de polimiozită peste 80 % din pacienţii care s-au adresat fundaţiei noastre, unii aflaţi în situadii mult mai grave decât cazul Gh. Bocu (Vasile Gh. din Bucureşti, de pildă, – şi el vindecat definitiv – a venit la sediul fundaţiei noastre direct de la reanimare). Se pune pe bună dreptate întrebarea, dacă aceste genuri de boli mai trebuie considerate incurabile. Normele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii spun că dacă peste 50 % din suferinzii unei maladii sunt vindecaţi, boala este considerată curabilă. Rămâne subiect de investigaţie.

Vasile Gheorghe, 32 de ani, Bucureşti, a fost diagnosticat în 2006 cu polimiozită. I s-a administrat corticosteroizi, fără nici un rezultat pozitiv, dimpotrivă boala s-a agravat atât de rău, încât a ajuns la reanimare.

Auzind de cazuri asemănătoare vindecate de către d-l ing. F.-V. Ene, rudele, cu acordul său, l-au scos din sala de reanimare, fără consimţământul medicilor, şi l-au adus la sediul Fundaţiei Terapia Naturistă. Cu tratamentul prescris de d-l ing. Voinea s-a vindecat definitiv în 4 luni.

Simion Sandu, 31 de ani, sat Sânandrei, jud Timiş. A fost diagnosticat în anul 2008, în Italia, cu boală Crohn. Avea scaune cu mucozităţi şi cu sânge, anemie severă, dureri atroce în zona abdominală şi scăzuse mult în greutate. La colonoscopie s-a constatat că are multiple leziuni pe întreg colonul. În urma şi a altor analize, i s-a pus diagnosticul de mai sus. Tratamentul cu Salazopyrin şi alţi corticosteroizi nu a dat rezultate. Starea bolnavului s-a agravat.

S-a adresat d-lui ing. F.-V.Ene, care i-a recomandat un tratament cu o tinctură specială preparată de dumnealui pentru asemenea afecţiuni, Argilă vânătă, Petrol dublu rafinat, clisme cu decoct de Mărul-lupului ş.a. În general tratamentul este specific afecţiunilor autoimune.

(Deşi literatura de specialitate nu consideră boala Cronhn maladie autoimună, cercetătorii Fundaţiei „Terapia Naturistă” , în urma a numeroase investigaţii, au ajuns la concluzia că aceasta face parte din categoria unor astfel de suferinţe, şi că trebuie tratată ca atare. Dovada de netăgăduit că au dreptate este vindecarea definitivă cu tratament specific acestor suferinţe a peste 90 % din cazuri.).

După numai 1 lună şi jumătate de cură, durerile abdominale au dispărut, hemoglobina a revenit la valori normale, pacientul a luat în greutate şi starea sa generală s-a îmbunătăţit simţitor. La 3 luni de la începerea tratamentului, în urma unei colonoscopii s-a constatat dispariţia leziunilor. Medicilor italieni nu le-a venit a crede; i-au propus d-lui F.V.Ene colaborarea, căreia d-lui i-a răspuns cu interes, participând la mai multe schimburi de experienţă cu aceştia.

Plăiaşu Maria, 47 de ani, com. Vărbilău, jud. Prahova. S-a prezentat în anul 2002 la sediul Fundaţiei ,,Terapia naturistă” cu următoarele acuze: oboseală, dureri musculare şi articulare şi senzaţie de arsură pe spate şi la extremităţile mâinilor şi picioarelor. Investigaţia iridoscopică efectuată de d-l ing. F.-V.E. a evidenţiat: slăbirea imunităţii, toxemie şi afecţiune hepato-biliară şi renală. Pe baza acestor date, coroborate cu simptomele bolnavei, d-l ing. a pesupus că poate fi vorba de dermatomiozită, diagnostic confirmat ulterior de Spitalul „Sf. Maria” din Bucureşti. D-l ing. i-a recomandat ca tratament o tinctură specială preparată de dumnealui pentru asemenea afecţiuni, Argilă vânătă, Petrol dublu rafinat, unguent antitumoral ş.a. În circa 2 luni simptomele au dispărut aproape în întregime. Se simte foarte bine. Urmează tratament de întreţinere.

Lăzărescu Victoria, 70 de ani, Vălenii de Munte, diagnosticată în 1997 cu poliartrită reumatoidă. A fost internată în diverse clinici de specialitate şi a frecventat multe staţiuni de tratament balneoclimateric. Fără rezultat. În final a căzut imobilizată la pat. Nu se putea duce singură la WC, nu putea duce lingura la gură şi avea dureri îngrozitoare în articulaţii.

D-l ing. F.-V.Ene i-a prescris cataplasme calde cu Argilă vânătă şi ceaiuri. După 1 lună de tratament, boala s-a ameliorat. Se poate deplasa singură şi poate efectua diferite treburi gospodăreşti. Urmează tratament de întreţinere 1 lună pe trimestru.

Vasile Adrian, 46 de ani, Bucureşti. A fost diagnosticat in 2002 cu ciroză biliară primitivă. Complicaţii: ascită, noduli de regenerare, varice esofagiene şi splenomegalie. Medicaţia chimică nu a dat nici un rezultat, iar lichidul de ascită se refăcea rapid după fiecare puncţie.

S-a adresat d-lui F.V.Ene, care i-a recomandat un tratament naturist adecvat. În numai 2 luni de cură, lichidul de ascită s-a resorbit complet, iar starea pacientului s-a îmbunătăţit mult. După alte 4 luni de medicaţie naturistă, analizele de laborator au revenit la normal, cu excepţia nodulilor de regenerare, a căror densitate se menţine constantă. Urmează tratament de întreţinere 1 lună pe semestru.