inapoi inapoi

CHISTURI OVARIENE

Malea E., 38 de ani, com. Şirna, jud. Prahova. A fost diagnosticată în 1999 cu chist ovarian drept. Tratamentul cu hormoni de sinteză nu a dat rezultate. I s-a propus extirparea ovarului. A refuzat.

Semnele diagnostice ale irisului, identificate de d-l ing. F.-V. Ene, au evidenţiat că boala a apărut pe fondul hiperfoliculinemiei şi hipertiroidiei. I-a administrat un tratament cu produse apicole, Aloe, tincturi şi ceaiuri de plante medicinale pentru antagonizarea excesului hormonal. După numai 1 lună de cură, chistul a dispărut, fapt constatat la examenul ecografic.

A. Lenuţa, 37 de ani, Buzau, diagnosticată în 1999 cu chist ovarian stâng. Tratamentul alopat nu a dat rezultate. I s-a propus extirparea ovarului. A refuzat.

Analiza iridoscopică l-a dus pe d-l ing. F.-V.Ene la concluzia că această malformaţie anatomică a apărut pe fondul unei hiperfuncţii ovariene şi al unei insuficienţe tiroidiene avansate, cauza principală şi a unei litiaze renale recidivante. I-a recomandat tratament cu produse apicole, Argilă şi plante medicinale. După 2 luni, la examenul ecografic s-a constatat dispariţia chistului şi a calculilor renali.